Trainer Blog

Vitamin adagolás

2017. május 22. - trainerblog

Minden ember tisztában van azzal, hogy a szervezetének jobbat tesz azzal, ha a megfelelő vitamin mennyiséget természetes úton viszi be a szervezetébe. A természetes források felszívódási aránya jóval nagyobb, mint a szintetikusanyagoké.

Mind emellett ha a vitaminokat gyümölcs és zöldség formájában fogyasztjuk akkor nem csak a vitaminhoz jutunk hozzá hanem renget más ásványi anyaghoz rosthoz flavonoidokhoz is. Ezek fokozzák az ellenállóképségünket, valamit a regenerálódásunkat.

Sokan tudják, hogy nem szívódik fel minden szintetikus vitamin a szervezetünkben viszont azt hiszik néhányan, hogy ha bevesznek pl. egy több ezer mg-os C-vitamint, akkor azzal meg oldották aznapra a dolgot a maradék úgyis a vizeletben távozik. Igazuk is van a szervezetünk lebontja a felesleges mennyiséget és a vizeleten keresztül távozik csak sajnos azzal nincsenek tisztában, hogy ezzel nagyon megterhelik a veséjüket, ami hosszú távú fogyasztás esetén nem lesz túl előnyös. Felesleges és még káros is lehet az RDA több ezerszeresét fogyasztani.

Azoknak, akinek magasabb a vitamin szükséglete valamilyen okból kifolyólag jobban teszi, ha a napi mennyiségét kisebb dózisokra osztja szét 2-4 alkalomra. Vitamin étrend kiegészítő választásánál mindenképpen igyekezünk növényekből koncentrált tablettákat vásárolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://trainerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8112531549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása