Trainer Blog

Gyulladáscsökkentő ételek

2017. július 13. - trainerblog

Melyek azok az ételek amik segítenek a gyulladás leküzdésében?

Cékla

A cékla bármely diéta rendkívül hasznos zöldsége, betaintartalmának köszönhetően leküzdi a gyulladásokat is.

Kelkáposzta

Jelentős K-vitamin-tartalma és gyulladáscsökkentő ereje okán mindenképpen javasolt. Rendszeres fogyasztása 10 százalékkal csökkentheti a gyulladás kialakulásának lehetőségét, lazaccal együtt fogyasztva igazi vitaminbomba.

Lazac

Az omega-3-zsírsavakban gazdag hal jelentősen csökkenti a gyulladások megjelenésének lehetőségét, ráadásul a rák, a szívinfarktus, az asztma és az autoimmun betegségek megjelenésének kockázatát is visszaszorítja.

Paradicsom

A paradicsom antioxidánsokban és likopinban rendkívül gazdag zöldség. Könnyedén felveszi a harcot a szervezetben fellépő gyulladásokkal szemben.

Áfonya

Az áfonya is rendkívül sok antioxidánst tartalmaz, rendszeres fogyasztását a szakemberek is javasolják.

Fokhagyma

A fokhagymának számos jótékony hatása mellet, hő kezelve fogyasztva a gyulladásokat is hatékonyan szünteti meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://trainerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr612660943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása