Melyek azok az ételek amik segítenek a gyulladás leküzdésében?
Cékla
A cékla bármely diéta rendkívül hasznos zöldsége, betaintartalmának köszönhetően leküzdi a gyulladásokat is.
Kelkáposzta
Jelentős K-vitamin-tartalma és gyulladáscsökkentő ereje okán mindenképpen javasolt. Rendszeres fogyasztása 10 százalékkal csökkentheti a gyulladás kialakulásának lehetőségét, lazaccal együtt fogyasztva igazi vitaminbomba.
Lazac
Az omega-3-zsírsavakban gazdag hal jelentősen csökkenti a gyulladások megjelenésének lehetőségét, ráadásul a rák, a szívinfarktus, az asztma és az autoimmun betegségek megjelenésének kockázatát is visszaszorítja.
Paradicsom
A paradicsom antioxidánsokban és likopinban rendkívül gazdag zöldség. Könnyedén felveszi a harcot a szervezetben fellépő gyulladásokkal szemben.
Áfonya
Az áfonya is rendkívül sok antioxidánst tartalmaz, rendszeres fogyasztását a szakemberek is javasolják.
Fokhagyma
A fokhagymának számos jótékony hatása mellet, hő kezelve fogyasztva a gyulladásokat is hatékonyan szünteti meg.