Trainer Blog

Hogyan tartsam meg a formámat nyáron?

2017. május 29. - trainerblog

A hét közepén elkezdődik a Június és egyre több strand is megnyitja kapuit. Sokan erre az időszakra vártak, hogy az eddigi edzésnek és diétának a gyümölcsét most arassák le a parton vagy a medence szélén.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy élvezzük is a megérdemelt pihenést illetve a formánk is megmaradjon, ha már olyan keményen dolgoztunk érte? Illetve mit csináljon az, akinek nem jött össze a kívánt eredmény?

Először akkor, hogyan tartsuk meg a formánkat, ha nem tudunk nemet mondani a fagyinak a parti lángosnak és egyéb nyári finomságoknak. J Mindig tud mit és menyit eszel és próbáld a nap végére a számokat egyensúlyba hozni, hogy meglegyenek az arányok. Például ha valami szemetet sikerül fogyasztanod, amiben semmi hasznos anyag nincs előtte vagy utána igyekezzél alacsony szénhidrát és magas fehérje tartalmú  ételt fogyasztani. Nem kell tartani a nyári kerti partiktól és a parti zabálásoktól sem hiszen még ha kicsit zsírosan is lett elkészítve a hús akkor is nyugodtan fogyaszd köretnek meg válasz valamilyen salátát. Egy kis zsír úgyis jól jön a szervezetednek a hosszú diéta után. Amennyiben tényleg egész évben rendesen edzettél és tartottad az étrended nem lesz abból sem baj, ha egy hétig amíg pihensz tényleg pihensz nem fogsz össze esni. Megérdemled a pihenést gondolj vissza arra mi mindent tettél meg azért, hogy formában legyél és csak élvezd az irigykedő pillantásokat. Gondolom nem egész nap a parton fogsz feküdni elég unalmas is lenne, ha valami olyan aktív kikapcsolódást sikerül választanod amihez a szervezetet nincs hozzá szokva (strandröplabda, szörf, túra, úszás, stb.) akkor az megpörgeti az anyagcseréd és több kalóriát égetsz el napközben és még egy kicsit többet csalhatsz. J

 

Akiknek még egyelőre nem sikerült elérniük a céljukat azoknak következő bejegyzésben leírom, ki mit tehet annak függvényében, hogy mennyire van lemaradva. 

A bejegyzés trackback címe:

https://trainerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1512547705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása