Trainer Blog

Regeneráció

Legyen meg az egyensúly!

2017. május 24. - trainerblog

Bármilyen intenzitású trainingről legyen szó az edzés munkának és a regenerációnak egyensúlyban kell lennie. Tehát amennyi energiát elveszítünk egy edzés alkalmával annyit vissza is kell pótolni megfelelő étkezéssel, alvással, nyújtással, masszázzsal, pihenéssel, fürdővel.

 A hétköznapi edzés mellet különösen kiemelt figyelmet és időt kell száni a megfelelő regenerálódásra egy-egy komolyabb verseny vagy mérkőzés után, alapozó időszakban vagy edzőtáborok közben, azért hogy a teljesítményünk közel konstans maradjon. Extra terhelés következtében több szövet és sejt károsodik, ezért fokuszáltabb regenerációra van szükség, hogy ezeket biztosan és megfelelően helyre állítsuk.

Később mindegyik regenerációs módszerről érkezni fognak bejegyzések mikor melyiket érdemes igazán elővenni, hogy állítsunk össze az edzés tervel együtt megfelelő regeneráló programot. Addig is figyeljetek arra, hogy a fent említett egyensúly meglegyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://trainerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8112536759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása