Trainer Blog

Kávé edzés előtt?

2017. július 18. - trainerblog

Jó páran edzés előtt egy pohár kávét bedobnak, hogy fokozzák a teljesítményüket.

Sokan nagyon sokáig érveltek az edzés előtti kávé ellen, de mára több kutatás is bebizonyította, hogy rengeteg jó hatása miatt érdemes fogyasztani egyfajta legális teljesítmény fokozóként.

A koffein kitágítja az agy, a szív, a vese és a bőr ereit, emeli a testhőmérsékletet, valamint a légzés- és pulzusszámot. Az agyba jutó plusz vérnek köszönhetően nem csak a fizikai teljesítményünket javítja, hanem növeli az összpontosító, a koncentrációs kepeségünket. Ez különösen verseny vagy mérkőzés előtt lehet fontos.

Nem csoda, hogy a világ első számú legálisan fogyasztható „drog”-ja a koffein milliók fogyasztják valamilyen formában.

Kevesen tudják, de sok fájdalomcsillapító gyógyszer tartalmaz koffeint is. Kutatások is alátámasztják, hogy az izomláz is enyhíthető vele. Úgyhogy mielőtt bevennénk, a fejfájásunkra egy felesleges gyógyszert inkább igyunk meg egy pohár kávét. Nagy valószínűséggel elfog múlni.

Nem javasolják koffeint TÚLZOTT alkalmazását az izomláz elkerülése érdekében. Akik nem szoktak hozzá, azok körében túl nagy mennyiség ugyanis kellemetlen mellékhatásokkal járhat, úgymint idegesség, szívdobogásérzés vagy alvászavar.

Amikor felhajtasz egy presszókávét, 60-100 mg koffein jut, a szervezetedbe.

 

Napi 100-300 mg koffein elfogyasztása nem okozhat problémát, azonban napi 600 mg felett már jelentkezhetnek a mérgezés tünetei. A koffein halálos adagja 5-10 g körüli.

A bejegyzés trackback címe:

https://trainerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8212672723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása